Regning dag

Idag har vi varit i Mariebergsskogen med Eva och Elin. Det var trevligt förutom att det regnade både dit och på hemvägen. När vi kom hem bytte jag om till träningskläder och satte på Filip sportoverallen  och sen stack vi ut på ett härligt långpass i regnet. Nu har vi nyss varit till affären och handlat lite chips och dricka så nu blir det fredagsmys. Först ska Thomas försöka få Filip att sova och under tiden ska jag passa på att vila lite :)

Onsdagen den 21/7

Vi började dagen med att gå och titta på Forum. Vi valde att inte gå in och tittat för det var svårt att dra vagnen på stenvägarna men det gick lika bra att stå utanför och titta.

Forum

Thomas och Filip på väg till Forum


Efter Forum gick vi vidare till Monumento Nazionale a Vittorio Emanuele II och tittade på alla fina skulpturer. Sen gick vi vidare mot Pantheon genom Roms smala och mysiga gränder. Vi stannade vid ett litet torg och drack vatten och vilade i skuggan en stund innan vi vandrade vidare. Att hitta till Pantheon var lättare sagt en gjort! Vår karta som vi tog på hotellet var konstigt ritad vilket resulterade i att vi gick i cirklar en ganska lång stund men till slut lyckades vi hitta rätt.

Jag och Filip vid ett litet torg

Sen promenerade vi vidare till Fontana di Trevi där det var fullt med människor. Dagen fortsatte med ett besök till parlamentet, en tur till spanska trappan och så avslutade vi dagen med en tur till Villa Borghese.
http://mamamatilda.blogg.se/

Tisdagen den 20/7

Första dagen i började vi med att åka till Colosseum och titta. Direkt när vi kom upp ur tunnelbanan kom en tjej fram och frågade om vi ville gå på en guidad tur inne i Colosseum och utan att tänka efter svarade vi ja. Turen gick ganska bra förutom att Filip var trött och hungrig men det löstes sig ganska fort bara vi hade kommit in i Colosseum. Turen skulle fortsätta på eftermiddagen men vi valde att inte följa med då för det var för varmt och Filip behövde rör lite på sig och så.

Colosseum


Vid 1-tiden gick vi och åt lunch och passade på att vila oss i skuggan. Det märktes ganska fort att italienarna är barnkära. Filip fick väldigt mycket uppmärksamhet och många som gick förbi oss som sa att han var söt.

Filip på en restaurang första dagen

Efter lunchen strosade vi vidare till  Piazzale dei Cinquecento. Efter ett par timmar åkte vi tillbaka till hotellet och vilade. Filip fick leka lite och äta kvällsmat innan vi gav oss ut igen för att äta.


Hemma

Nu är vi hemma i Karlstad igen efter ett par härliga dagar i Rom.

Filip firade hemkomsten genom att visa våra gäster att han kan krypa.


Sen gjorde han något helt nytt...

Sen reste han sig!


Jag kommer att skriva om vår resa och lägga upp lite bilder om ett par dagar när vi har kommit iordning här hemma.

Packat och klart!

Det har varit lite dåligt med inlägg här den senaste tiden men det ska jag försöka ändra på när vi kommer från Italien. Nu har vi packat allt som ska med och nu väntar vi bara på att få komma iväg. Det ser ut som vädret kommer vara bra de första dagarna och det ska inte bli allt för varmt.

Idag kommer Thomas föräldrar hit en stund och vi tänkte försöka gå till Mariebergsskogen och spela lite minigolf. Ikväll ska vi bara ta det lugnt och gå igenom reseplanen och kolla så att allt är med.

Nu ska jag passa på att äta lite mat medan Filip sover :)

Varmt

Just nu sitter jag och dricker ett glas kallt vatten i värmen. Idag har vi varit ute på Mörudden en stund och ätit mat med halva mammas familj och det var trevligt men väldigt varmt. Idag har vi hämtat hem min resväska och sulkyn så nu kan vi äntligen börja packa inför resan.

De senaste nätterna har jag inte sovit ett dugg bra så jag känner mig ganska trött om dagarna men jag hoppas att jag kan sova bättre snart. Filip och T verkar inte alls ha några problem med att sova nu när det är så varmt. Så inatt hoppas jag att jag ska få lite bättre sömn.

Nu ska jag gå och slappa lite och vänta att mina två älsklingar ska komma hem från sin löprunda :)

Ensam hemma

Just nu är jag ensam hemma för första gången på länge. T är på jobbat och jobbar nu hårt sista veckan innan det är dags för semster och vår lilla prins har övernattat själv hos mormor och "morfar" Håkan för första gången. Det var lite jobbigt att inte ha honom hos sig men jag överlevde natten ändå. Nu ska jag packa ner lite badkläder och annat och sen åker jag och hämtar min lilla prins :)