Rekord!

Nu har vi gått in i vecka 33+0 och därmed gått 2 dagar längre än förra graviditeten! Det känns underbart att vi har tagit oss såhär långt och jag trodde aldrig att vi skulle ta oss hit. Känns konstigt att vi inte har fått bebisen än men det är en härlig känsla att få längta och vänta :) Idag ska jag och Filip ha en mysdag här hemma och bara vara. Jag tänkte att vi skulle försöka gå ut till någon park senare och njuta av det fina vädret. I eftermiddag så ska jag och mamma och åka köpa lite presenter till Filip och jag ska försöka hitta en jacka till mig och lite annat. Nu ska vi ta ett härligt varmt bad :)

Sista kontrollen

Igår var det dags för sista kontrollen på specialistmödravården. Jag var jättenervös innan och var inställd på det värsta. När jag kom dit fick jag först sitta och prata med en läkare en stund och vi gick igenom vad som hade hänt förra graviditeten och den här. Efter det var det dags för ultraljud och allt såg jättebra ut. Cervix hade nästan samma längd som förra gången, bakåtlutad och nu var den sluten i båda ändarna(!). Efter ultraljudet gjorde vi en kort sammanfattning och sen var allt färdigt. Läkaren påpekade att det finns en risk att jag föder för tidigt men att det inte behöver bli så. Huvudsaken är att det inte blev tidigare än förra gången och det lät som om att han trodde att det skulle kunna gå hela vägen. Det var skönt att få höra att allting var bra och det var ett extra plus att jag hade stängt mig igen. All vila gjorde visst någon nytta :)

32+0

Igår gick vi in i vecka 32 och det känns så bra att vi har tagit oss ända hit. Jag har sedan graviditetens början varit inställd på att bebisen skulle komma ännu tidigare än vad Filip gjorde. Nästa delmål är att vi ska ta oss till vecka 35 och jag tror att det kommer gå galant. Jag har mått mycket bättre sen jag slutade jobba och jag har haft jättefå (kännbara) sammandragningar sedan dess. På måndag ska jag på sista kontrollen och det ska bli spännande att se om längden på tappen har blivit längre eller om det är samma längd som förra gången. Förra gången var längden perfekt, tappen var hård och bakåtlutad. Idag ska vi och hälsa på min farmor och sen blir det nog en liten tur på stan :)

30+0!

Idag går vi in i vecka 30+ och det känns jätteskönt att vi har kommit så långt. Har sedan vecka 20 varit lite orolig för att bebisen skulle komma ut jättetidigt, i typ vecka 24. Så nu känns det bra att vi har kommit över den mest kritiska delen. Jag är läst lite olika avhandlingar och artiklar som handlar om förtidsbörd och det verkar som att risken att jag kommer föda tidigt igen inte är så stor. Vi är fortfarande inställda på att bebisen kan komma tidigare och imorgon ska vi fixa med det sista som vi har kvar att ordna.

Plugg!

Idag så har jag ägnat större delen av tiden åt att läsa en licentiatavhandling på lite drygt 100 sidor. Började titta igenom avhandligen igår och tänkte att det skulle ta år och dar för mig att läsa allt men ack så fel jag hade. Det gick faktiskt riktigt fort och lätt att läsa  avhandligen. Den skiljde sig en del från alla avhandlingar och uppsatser jag läste förra terminen till min uppsats(där det mesta handlade om fysik).
Sen lyckades jag få mina papper utskrivna efter 5 försök! Tycker det är märkligt att alla skrivare på Kau alltid ska krångla vid terminstart, varje år :(  Sen fick jag även ordning på min studieplanering med lite hjälp av studievägledaren och det känns bra att ha det avklarat.
Nu ska jag skriva en kort sammanfattning av avhandligen och sen ska jag bege mig till förskolan och hämta Filip.