Poolparty och långpass

Idag ska jag och Filip på poolparty med Filips polare. Idag är det inte lika bra väder som igår men så länge det inte regnar så ska allt nog gå enligt planerna. Jag har även tänkt att försöka mig på ett riktigt långpass på en mil och det ska bli riktigt skoj :)

Nu ska jag försöka passa på att äta lite i lugn och ro innan min vilda bebis vaknar!

Midsommar

Midsommaraftonen började med att vi satte oss i bilen och åkte upp till Torsby där Thomas skulle delta i Borejoggen. När vi åkte hemifrån så var det ganska mulet men det hann spricka upp på vägen upp till Torsby.

Thomas pappa kom upp och hejade på Thomas tillsammans med oss. Vi träffade även min kusin som var där och skulle heja på sin tjej.

 

Efter Borejoggen gick vi till Gamla Torget för att vänta på prisutdelningen men eftersom det började regna bestämde vi oss för att gå till bilen och åka vidare. På väg till bilen började regnet vräka ner så det var ett bra beslut att åka vidare.

 

 

Filip och jag tar ett premiärdopp i pappas pool.

 

Efter Borejoggen åkte vi vidare till Kil för att hälsa på pappa och Pia. Vi åt sill-lunch tillsammans med farmor, farfar, Jacob, pappa och Pia. Sen passade jag och Filip på att ta ett dopp i poolen och det var jätteskönt. Filip tyckte inte att det var lika skönt så han fick sitta och mysa med pappa Thomas medan jag badade i poolen och sen när jag tog ett dopp jacuzzin. På kvällen grillade vi och satt på altanen och hade det trevligt.

 

Hoppas att ni har haft  en bra midsommar!

 


8 månader

Idag blir min lilla prins 8 månader! Jag förstår inte hur tiden kan gå så fort, det känns som om det var igår som han kom till världen. Det har varit 8 riktigt roliga och spännande (och ibland jobbiga) månader.

Nyfödd Filip :)

För att fira sin 8-månadersdag så passade han på att visa att morbror J att han både kan krypa framåt och bakåt. Om en stund fortsätter firandet hemma hos mormor och "morfar" Håkan på Hammarö och kanske blir det lite bus med morbröderna :)
På 8 månader har Filip gått från att vara en lättviktare och bara vägt 2,485 kg till en en busunge som väger 10,100 kg :)

Fullspäckad helg och en trevlig måndag!

I helgen så gjorde vi ett besök på Ikea och köpte lite saker för att göra hemmet lite mer barnsäkert och lite annat smått och gott. Jag hittade en jättebra haklapp till Filip som han kan ha nu när han äter själv.

Nu slipper jag byta kläder på Filip efter varje måltid!

Efter besöket på Ikea åkte vi till Sunne tillsammans med min mamma och Håkan. Vi åkte till Ulfsby Herrgård och åt en jättegod lunch och fikade.




Idag har jag och Filip varit på stan och träffat Mia och Angelica och det var jätteskoj. Vi tog en glass på en uteservering och efter det blev det en promenad innan vi skiljdes åt. Sen gick jag och Filip hem en stund innan det var dags för en promenad med Matilda och Faxe. För första gången så märkte jag att Filip satt och tittade på Faxe och studerade honom noggrant :)

Besök i lillskogen

Idag har vi varit i lillskogen och tittat på djuren och fikat vid stranden. Filip har  varit i farten hela dagen och bara sovit korta stunder så nu lär han väl sova som en stock inatt och sova länge i morgon.

I morgon ska vi till Café August och fika med Eva och Elin och det ska bli riktigt trevligt. Hoppas att vi får bra väder också :)

Sommar

Idag verkar det som det kommer bli en riktigt sommardag så vi ska passa på att vara ute extra mycket.  Nu på förmiddagen ska vi busa lite här hemma och fixa lite och sen efter lunch bär det av till min mormor. Vi ska fika, spela spel och bara  ha det skönt.

Ikväll drar hela familjen ut på ett långt löppass och det ska bli skoj :)

Träningen börjar ge resultat!

Nu börjar min träning äntligen ge resultat och det känns jätteskoj! Förra året när jag sprang med bebis i magen klarade jag av 3 km på 25 minuter och det var även samma tid en månad efter att Filip hade tittat ut men nu så har jag äntligen lyckats sänka tiden till 17 minuter :) Jag har även förlorat en hel del i vikt sen jag började träna i november förra året. Än så länge har jag gått ner 16 kg och nu väger jag 4 kg mindre än vad jag gjorde innan jag blev gravid och det känns  jättebra.

Nu hoppas jag att löpningen kommer att fortsätta gå bra och att det kommer bli lite fler tävlingar.

En dag på stan

Idag har jag och Filip varit på stan och shoppat lite med Anna. Det var jätteskönt väder när vi var på stan så vi passade på att sätta oss i solen och snacka skit en stund. Efter vi var färdiga på stan gick jag och Filip vidare till Jacob och Elin och satt på balkongen där och tittade på alla studenter som åkte förbi.

Sen passade vi på att kolla vad vi ska ha för böcker till hösten och det visade sig att jag bara ska ha 6 medan Elin ska ha 30. Vi passade på att kolla om vi ska läsa några kurser tillsammans sista året men det verkar inte som det tyvärr.



Stockholm Marathon

I helgen så åkte vi till Stockholm för att Thomas skulle springa Stockholm Marathon. På fredagen när vi kom fram gick vi runt i gamla stan och tittade ett tag och åt lunch innan vi begav oss till hotellet. Efter några timmar på hotellet var det dags att åka till Östermalms IP och hämta ut nummerlapp och gå på pastaparty. Sen var det bara att åka tillbaka till hotellet och ladda inför det stora loppet.



På lördagen åkte vi iväg tidigt till Östermalms IP för att Thomas skulle hinna värma upp och hitta sina göta-kompisar. Det var massvis med folk redan när vi kom vid 11-tiden. Vi satt och tog det lugnt en stund innan Thomas sprang iväg och värmde upp och då gick jag och Filip iväg för att hitta ett lämpligt ställe att stå på.

Isabellah som vann på tiden 02:31:35!

 

Thomas kom i mål på 02:56:27 och fick placeringen 199 vilket är riktigt bra och speciellt med tanke på att det var första gången! Nästa år sa Håkan att han skulle vara med och springa och om han ska  så ska jag med :)

 

 


På bättringsväg

Jag och Filip har varit sjuka här hemma sedan i fredags men äntligen börjar vi bli bättre! Idag ska vi försöka komma ut i det fina vädret en stund och ta en liten promenad om vi orkar. Förut så ringde jag och bokade tid för besök på de förskolor som vi ska söka. Så på torsdag ska vi iväg på det första besöket och det ska bli jätteskoj.


På torsdag ska hela familjen åka iväg och köpa en ny vagn till Filip och fixa ett passa till honom. Snart är det ju dags att åka iväg till Italien :)


Tidigt på fredag åker vi på en liten men efterlängtad minisemster och kommer hem på söndagkväll.

Jag och Matilda på Vår Ruset. Vi kom i mål på 31:31 :)