Lugn dag och massa mat...

Idag har det varit en riktigt lugn dag. Vi vaknade halv elva(!!!!) och gick upp och åt frukost. Efter det blev det tv-tittande och lite spel och sen så gick T ut och tränade och jag satt och pysslade med lite grejer här hemma. Sen åt vi lunch när T kom tillbaka och sen så satt vi och slappade lite till. Vid halv sex kom T:s mamma och pappa och syster och så åkte vi till Royal för att äta mat. Det var gott och trevligt  :)

Idag fick jag reda på att mor spenderade gårdagen på akuten med min mormor. Min mor och mormor hade varit hos doktorn för att kolla upp vad som är fel med mormors ben och då trodde läkaren att hon antagligen har en propp i benet så de fick bege sig till akuten. De skulle tillbaka dit idag och göra ett ultraljud på benet och se om det finns någon propp.  Hoppas att det inte är  en propp men vi får vänta och se...

Nu ska jag och T mysa framför tv:n

Körsbär och mys

Igår så fick jag oväntat besök av Anna och det var jättetrevligt. Vi satt och pratade i flera timmar om allt mellan himmel och jord och det var väldigt mysigt. Det var ett tag sedan vi träffades så det fanns mycket att prata om. Samtidigt som vi pratade lyckades jag slänga ihop en sockerkaka med hallon i som blev riktigt god faktiskt. Sen hann jag även göra lunch som tyvärr inte blev lika lyckad som min kaka. Efter ett par timmar gick vi upp på mitt garagetak för att plocka körsbär i körbärsträdet. Plockade lite mer än en liter så jag tog med en del till T.


Lilllördag

Idag har jobbade jag 5 timmar på morgonen och det var gick bra och det var väldigt skönt att tiden gick så fort. Efter jobbet åkte jag hem och  duschade och vilade mig och åt lite mat. Sen bar det iväg upp till Stockfallet för att träffa Line. Det var väldigt trevligt, vi hann umgås lite med Jan och Lena och jag fick även äta god mat hos Line som Lena hade gjort. Sen cyklade jag hem till mig och nu sitter jag här i soffan och tittar på tv och tänker på allt mellan himmel och jord.

I morgon ska jag ta sovmorgon och bara slapp och det ska bli riktigt skönt! Sen kanske jag ska åka köpa lite fler flyttkartonger så jag kan packa ner allt. Kom på att jag måste rensa ut garderoben som jag ska ha med mig och även börja slänga massa skräp och gamla kläder som jag inte ska ta med. Kom på att jag ska ta med mig min 1.20(m) säng till lägheten så att vi har en till säng att ha i det blåa rummet.

Nu ska jag titta lite på tv och njuta av att jag kommer vara ledig i morgon.

Tisdag igen...

Idag är det tisdag igen och den här tisdagen har gått väldigt fort. Gick upp i ottan bara för att hinna till jobbet som jag skulle infinna mig på klockan 7!! Sen jobbade jag i 5 hela timmar för att sedan åka och hämta min mor.

Under eftermiddagen har jag burit ner allt mitt porslin från vinden och gått igenom det och jag har faktiskt  väldigt mycket.  Vi kommer inte sakna porslin i lägenheten, det är en sak som är säker. Senvar jag inne på Ikeas hemsida och tittade på lite saker som vi kanske behöver i lägenheten till oss och bebisen. Hittade en bra spjälsäng som vi får köpa någon gång i oktober eller november. Hittade en byrå när jag och mor var på Ikea som jag ska köpa( om jag får för T) och ha i lägenheten. Vill helst flytta nu men det är ju inte så lång tid kvar nu, så jag får bara vänta och så blir det väl dags snart... Hoppas att T ringer och kollar när vi ska få nycklarna snart =)

Ikväll ska jag ta det lugnt för jag ska upp tidigt i morgon igen men morgondagen blir sista dagen den här veckan som jag kommer tvingas gå upp för tidigt! Så efter i morgon har jag tänkt att jag ska kunna spendera lite tid med T eftersom vi inte har gjort det än under den här veckan. 

Nu ska jag sitta och njuta av att känna lillkillen fara omkring i magen.

Trött

Sitter och vilar mig efter en lagom jobbig dag just nu. Jag började jobba idag klockan 8 och jobbade till 1 och sen när jag kom hem så fick jag vända i dörren för jag och mor hade blivit bjudna till Emelie och Thomas.  Vi fick jättegod mat och även en väldigt god efterätt så jag åkte hem nöjd och belåten.

Under eftermiddagen har jag bara tagit det lugnt och hållit min mor sällskap när hon har sytt. Ikväll ska jag gå och lägga mig ganska tidigt för i morgon måste jag gå upp tidigt igen.

En lugn dag

Idag började dagen med att jag och mamma åkte till Ikea och köpte flyttkartonger och tittade på lite saker till lägenheten. Sen åkte jag hem och vämtade på att min bakfulla bror skulle vakna så vi kunde åka och träffa  våran pappa och äta lite mat med honom. Efter det åkte vi till farmor och farfar för att fika lite och så, det var trevligt.

På eftermiddagen körde jag min bror till hans kompis och sen åkte jag hem till min mor och gick ut och gick en stund. Nu sitter jag och väntar på att älsklingen ska ringa och berätta hru det gick för honom på tävlingen, jag hoppas att det gick bra!

Städ-dag

Idag har jag haft en städ-dag och städa hela huset! Jag har även tvättat och strykt tvätt. Det behövdes verkligen städa och det blev jättefint och rent. Sen efter jag hade städat satte jag mig och tittade på Star wars men det var reklam hela tiden så  till slut somnade jag och sov i nästan 3 timmar!!! Nu sitter jag hemma hos mamma och umgås lite med min bror som är på besök. I kväll ska vi väl se på film och kanske äta thai-mat.

Nytt jobb

Idag har jag varit på en intervju och fått ett nytt jobb! Känns riktigt roligt att få jobba lite mer än som vikarie på förskolan då och då. Var och hämtade mina arbetskläder på Grolls förut men jag måste komma tillbaka på onsdag för att hämta en t-shirt med tryck för det fanns det ingen när jag var där. På måndag börjar jag jobba och då blir det 5 timmar och på tidsag blir det 5 timmmar.

Barnvagn och svampjakt

Idag ska vi iväg och titta på en barnvagn på Babyproffsen ocg förhoppningsvis hittar vi en vagn som vi båds gillar. Jag har hittat en som jag gillar men jag vill att vi ska kolla lite till innan vi bestämmer oss och köper en. Tänkte även att vi ska kolla lite efter babykläder i en affär som ligger bredvid Babyproffsen och se om vi hittar något till lillkillen. Sen ska vi iväg till skogen och leta efter svamp, det ska bli skoj =)

Väntar

Just nu sitter jag och väntar på att tvätten ska bli klar så jag kan hänga den. Tvättade samma kläder imorse innan jag åkte iväg men kläderna luktade fortfarande rök när det var färdigt så jag slängde in det igen. Kläder och hår får sån hemsk lukt när man har varit ute och eldat i skogen har jag märkt :(



Några nya bilder på magen(vecka 20) 

Konstiga drömmar

I natt har jag haft jättekonstiga drömmar och så har jag haft kramp i mitt ben till och från så det har varit en ganska jobbig natt.  Större delen av natten drömde jag om att min familj ville döda mig och att jag försökte fly. Sen vaknade jag vid 3-tiden och låg vaken ett tag och funderade på massa olika saker men sen lyckades jag somna om.

I dag gick jag upp klockan 8 så att jag skulle kunna plocka upp allt från kanotturen och städa lite i köket och rensa kylskåpet och lite annat tråkigt. Det gick väldigt fort att få ordning på allt så jag gick och la mig på sängen en stund och låg och kände hur lillkillen låg och sprattlade och hade sig i magen.

Idag ska jag och mamma på stan och shoppa lite och äta lite mat och det ska bli jättemysigt! Jag ska passa på att köpa lite kläder till lillkillen och linser till mig.

Hemma igen

Äntligen hemma! Efter ett par härliga dagar i Glaskogen är jag äntligen hemma. Det har varit jätteskönt i skogen om man bortser från det dåliga vädret.

Vi började med att paddla från Lenungshammar till ett vindskydd som låg i St.Gla och där stannade vi över natten och vi fick även sällskap av ett gäng tyskar. På söndagsmorgonen paddlade vi iväg till Älgön där vi spenderade natten. Vi slog upp vårt tält och lastade in allt i det och det blev väldigt trångt! Sen begav vi oss ut på en liten fisketur och jag blev väldigt blöt för jag hade inga regnbyxor. Sen när vi kom tillbaka till tältet åt vi och sen sov vi i tre hela timmar!! På eftermiddagen tog T kanoten och paddlade över till vindskyddet för att hämta ved och jag stod och tittade på honom med kikaren hela tiden, jag var extremt orolig för att han skulle välta omkull med kanoten och drunkna... Men som tur var kom T tillbaka!

Idag så packade vi ihop allt och åkte från Älgön till Lenungshammar och lämnade tillbaka kanoten och åkte hem. Jag tyckte att turen var riktigt rolig och lyckad och jag hoppas att T inte tyckte att jag var allt för jobbig att ha med. Till nästa kanottur kan jag träna upp mig så blir det ännu bättre och så ska jag även se till att inte vara gravid då så jag orkar lite mer!


Stora Gla

Om en halvtimme ska jag åka iväg till Arvika för att hämta T och hans packning och sen bär det av till Stora Gla för att paddla kanot i ett par dagar, det ska bli jätteskoj! Tar med mig min kamera och jag ska försöka ta så många bilder som möjligt =)

Rastaflätor

Idag så har jag och Anna varit hos Antonia hela dagen för att fixa Annas hår. Jag trodde inte att det skulle ta så lång tid men vi var där från 09:30-15:30 och jag hade bara med mig ett äpple(ett stort sådant) så jag var väldigt hungrig mot slutet. Det var väldigt  roligt hos Antonia för hon är så snäll och rolig så tiden bara rann iväg.


Just nu sitter jag och hoppas på att min ryggvärk ska gå över så att jag kan göra något men just nu så orkar jag inte. Förstår inte varför jag ska ha så ont men jag antar att det beror på att magen och brösten har vuxit så mycket :(  I morgon ska jag och T iväg och paddla kanot så jag hoppas att ryggvärken har gått över tills dess annars vet jag inte hur det kommer gå.

Nu ska jag försöka äta lite av rabarberpajen som jag gjorde igår.

Torsdag 16/7

Idag har det varit en lugn dag. Jag började dagen med en långpromenad med Line. Det var jättehärligt att gå ända tills det började ösregna på oss. Sen gick vi hem till mig och satt och pratade i flera timmar och det var trevligt.

I eftermiddags var jag hemma hos Anna och titta lite på film och sen gick jag hem för att baka en rabarberpaj och ostscones till oss som blev jättegott! Sen har jag spenderat en lång stund på yogamattan med fötterna på en pall för att försöka få ryggen att bli lite bättre och så fick jag lite massage av Anna vilket hjälpte lite.

I morgon ska jag packa inför kanotturen som jag och T ska på och så ska jag och Anna till Antonia och fixa Annas hår, det ska bli skoj!


Ryggvärk

Har fått så fruktansvärt ont i ryggen igen, inte skoj! Har haft ont till och från under hela dagen men nu är det riktigt illa. Jag bestämde mig för att träna förut i hopp om att det skulle kunna hjälpa ryggen men än så länge har det inte blivit bättre. I morgon ska jag börja dagen med stavgång och se om det hjälper mig.

Idag så åkte T tillbaka till Arvika och det är väldigt tomt utan honom. Som tur är ska vi träffas snart igen, närmare bestämt på lördag då vi ska iväg och paddla kanot i St. Gla, det ska bli skoj.

Till veckan ska vi iväg och titta på barnvagn, hälsa på Emelie och Thomas(och kanske grilla, vem vet) och sedan ska vi iväg till Göteborg och ha det mysigt!  Jag tror även att vi ska förska hinna åka till Ikea  för att hämta en katalog och köpa lite flyttkartonger så vi kan börja packa ihop alla våra saker.

Nu ska jag lägga mig på golvet med fötterna på en pall och se om min ryggvärk minskar(ett tips som jag fått  från min kära mor).

Bilder


Lugn dag

Idag ska jag och T bara ha en lugn och skön dag. Vi ska på stan en stund och sen ska T och träna och då ska jag passa på att hälsa på farmor och farfar och visa bilderna från ultraljudet. Sen på kvällen ska vi grilla och jag ska slänga ihop en rabarberpaj, mums.

Igår så var vi på stan och åt lunch och sen åkte vi till Ulvsby för att gratulera min kusins pappa som fyllde 70.  Det var väldigt trevligt att träffa lite släktingar och så. Sen på kvällen så åkte vi till min mamma för att spela lite buzz och äta lite mat. Det var väldigt trevligt.

Ska försöka lägga upp bilderna från igår lite senare under dagen.

Måndag 13/7

Idag har vi varit på ultaljud och tittat på vår bebis. Jag var jättenervös innan vi skulle iväg och jag hade drömt om ultraljudet hela natten. Klockan 07:30 satt vi i alla fall i väntrummet på sjukhuset och väntade på att M skulle komma. 

Undersökningen började med att M mätte bebisen och tittade så att allt såg normalt ut och det gjorde det. Bebisen var väldigt busig under hela ultrljudet och ville inte ligga på ett bra sätt så det gick att undersöka den. Vi fick även reda på att det är en liten kille som ligger i min mage! Det ska bli jätteroligt att få en liten kille :)

Här kommer en bild på lillkillen

Flodhäst

Igår när jag skulle gå och lägga mig kunde jag inte tänka på något annat än att jag ser ut som en flodhäst och det var även det första jag tänkte när jag vaknade. Hela morgonen prövade jag massa kläder för att hitta något som får mig att se ut som en människa och inte en flodhäst men jag hittade ingenting. Ett tag så övervägde jag att stanna inne resten av mitt liv eller börja använda en svart sopsäck. Till slut så fick det bli ett par jeans och tröjan jag köpte igår och när jag ska gå ut sen så tänker jag ha den största jackan som jag hittar!

Snart kommer älsklingen hit och ikväll ska vi gå på Brüno och äte ute på något trevligt ställe.  Det ska bli jättemysigt och jag längtar jättemycket efter T!

Fredag

Idag så började dagen med att min mor kom hit vid halv tolv  så att vi kunde titta på bebiskläder. Det fanns inte så jättemycket kläder som jag kan använda till våran bebis men lite fanns det i alla fall. Efter att vi hade tittat på kläder åkte vi iväg och åt lite mat innan vi begav oss till KöpBarnvagn för att titt på barnvagnar.

Jag hittade en barnvagn som jag tror skulle passa oss bra men jag måste ta med T och titta på fler barnvagnar innan vi bestämmer oss. När jag pratade med pappa om barnvagn så tyckte han att vi absolut ska skaffa en Baby Jogger så att vi kan vara ute och springa med bebisen.

Efter att vi hade tittat färdigt på barnvagnar åkte vi vidare till Kikabo för att titta på bebiskläder och mammakläder till mig.  Jag köpte den här tröjan på Kikabo.




 

En regnig torsdag

Idag har det regnat hela dagen så jag har hållit mig inne. Jag passade på att göra den här dagen till en städdag. När jag började med städningen var jag väldigt pepp men när jag väl hade börjat städa så kändes det som om det blev stökigare än vad det var innan jag började.  Passade på att slänga massa saker som jag inte behöver och det är lättare att göra det nu än när jag ska flyttstäda.  Efter många timmars städande blev sovrummet färdigstädat och ommöblerat!! Sen så blev det en snabb städning av resten av huset och så passade jag på att tömma kylen på gammal mat.

Natten till idag var en riktigt jobbig natt. Jag drömde mardrömma hela natten och när jag vaknade hade jag jätteont i nacken av någon konstig anledning. I natt så drömde jag om att jag åkte buss till Norge och så såg det ut som vägarna vi åkte på när vi var på Cypern. Helt plötsligt körde busschauffören ut för en brant kant och rakt ner i vattnet. När jag insåg att vi var i vattnet och att vi antagligen skulle drunkna började jag leta efter en hammare att krossa rutan med. Först hittade jag ingen men efter att ha letat och frågat andra på bussen hittade jag en. Sen började jag hamra på rutan men den ville inte gå sönder och jag fick panik för jag insåg att luften började ta slut och att jag skulle dö. Sen så lyckades jag på något sätt slå sönder rutan och simma ut och även de andra som var med på bussen kunde ta sig ut.

Har märkt att jag har drömt mer om att dö och döden sen jag blev gravid men tydligen ska det vara normalt enligt Marita(som är barnmorska) .

Bilder på det nystädade sovrummet


Några bilder på magen


Hemma hos mor

Idag har jag åkt hem från Arvika och idag så valde jag att följa med mor hem. Har lite saker som jag måste få med mig härifrån hem till mitt bo. I morgon så tar jag med mig mitt pick och pack och åker hem för att storstäda och börja packa lite. Tänkt även försöka se om det finns några bra flyttkartonger att ha mina saker i så jag slipper köpa massa nya.

Är extremt trött nu efter ett par nätter med dålig sömn så jag ska nog gå och lägga mig snart. Tänkte passa på att lägga in ett lite collage med bilder på mage innan jag hoppas i säng =)


Tisdagen 7/7

Tänkte börja med att skriva om natten som måste ha varit den längsta natten i mitt liv. Igår så bestämde jag mig för att sova på luftmadrass eftersom det var ett tag sen jag gjorde det och så tänkte jag vara snäll och låta älsklingen få ligga i sängen eftersom jag gjorde det igår. I början gick det bra och jag somnade väldigt fort och sov bra fram tills klockan var runt 12. då vaknade jag helt plötsligt med världens ryggvärk! Jag hade så ont att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Först låg jag kvar på madrassen och ändrade ställning ett antal gånger i hopp om att värken skulle försvinna, men icke. Sen gick jag upp och gick en stund i lägenheten för att sedan lägga mig på soffan. Efter att ha legat på soffan en stund så gick jag tillbaka och la mig i sängen bredvid älskligen och försökte somna om. Efter att ha ändrat ställning ett antal gå ner och flyttat ner till madrassen igen bestämde jag mig för att väcka T och beordra honom att hämta en värktablett. Efter att jag fick värktabletten dröjde det väl någon timme innan jag lyckades somna.


Idag så har jag och T varit på Rackstadmuseet och titta på utställningen som var där och sen gick vi även och tittade i Oppstuhage och där var det väldigt fint! Det var väldigt skönt att få vara ute och gå lite också och på vägen till Rackstamuseet plockade vi lite smultron.

Nu ska jag laga en mustig kasslergryta som vi ska äta ikväll, hoppas att den blir bra!

Fredag 3/7

Idag vaknade jag tidigt igen och idag kände jag mig riktigt utvilad. Jag bestämde mig för att låna mammas cykel och cykla ner till sjön för att ta ett morgondopp. Det var jätteskönt i vattnet och det var härligt att få simma lite, kändes att det var bra för ryggen.  När jag cyklade till och från sjön lyckades jag bli åksjuk av någon konstig anledning, det har aldrig hänt förut. Idag ska jag i alla fall få postafen så att jag kan åka tåg till älsklingen i helgen.

Jag har tänkt att försöka åka ner på stan och köpa lite nya kläder snart för inget passar längre eller leta reda på svarta sopsäckar att klä mig i. Får se hur jag gör men nu ska jag sätta mig på altanen och äte lite melon.



En varm dag

Idag så började jag morgonen med att ta en promenad efter jag hade ätit frukost. Jag tänkte att det skulle vara ganska svalt så tidigt på morgonen men jag hade väldigt fel. Det var i alla fall väldigt skönt att vara ute och gå och det blev en ganska lång promenad. I eftermiddags åkte jag och mor till Skutberget för att bada och sola. det var jätteskönt att ligga i skuggan och läsa och bara ta det lugnt. När jag låg där och läste kände jag bebisen! Den höll på ganska mycket och det var väldigt häftigt att känna.

Nu ska jag sätta mig framför tv:n och njuta lite av min Tens-apparat som förhoppningsvis gör så att min ryggvärk av tar lite!

11 dagar kvar

Idag är det bara 11 dagar kvar till ultraljudet och jag längtar tills den stora dagen kommer så att vi får se bebisen igen! Den här dagen har gått jättefort och jag vill gärna at tdet ska fortsätta så fram tills det blir dags för ultraljud.

Hittade en förlossningsuträknare  på http://www.babyvarlden.se/templates/Calculator_Period.aspx?id=65826&day=11&month=12&year=2009&cyclus=28&f=t




I dag är du 16 veckor og 5 dagar gravid.

Befruktningen ägde rum omkring: 20. mars 2009

Hjärtat börjar att slå: 14. april 2009

Embryot rör sig: 8. maj 2009

Embryoperioden är slut, nu bär du på ett foster: 15. maj 2009

 Alla inre organ är färdigbildade: 15. maj 2009

 Risken för missfall avtar: 29. maj 2009

 Illamåendet avtar för de flesta: 5. juni 2009

Könsorganen börjar bli tydliga(inte på ultraljud): 12. juni 2009

Fostret sväljer och kissar: 26. juni 2009

Ungefärlig tid för ultraljud: 3. juli 2009

Du kan känna fostrets rörelser: 10. juli 2009

Fostret börjar få regelbundet sovmönster: 24. juli 2009

Fostret börjar att höra: 14. augusti 2009

 Nio av tio barn överlever om de föds nu: 11. september 2009

 Många foster lägger sig med huvudet nedåt: 16. oktober 2009

 Beräknat förlossningsdatum: 11. december 2009

Välkommen till min nya blogg!