Flytt

Idag så har jag spenderat hela eftermiddagen åt att flytta och nu är jag helt slut. Vi lyckades flytta väldigt mycket idag men resten av de större grejerna flyttar vi till helgen. I morgon ska vi flytta lite mer saker och börja packa upp allt.

Sen så har jag varit hos studievägledaren och ordnat så att mitt studieuppehåll ligger med i min planering, känns skönt att ha det fixat.

Är väldigt trött nu så jag tror att det blir dags för sängen snart...

Kilterrängen 2009

I lördags var jag och T på Kilterrängen. T var med och tävlade på 25 km och det var sammanlagt 23 stycken som sprang 25 km. Jag hade lite problem med att hitta till stugan där loppet började men efter att ha åkte ner till Fryksta och sen åkt upp tillbaka mot Kil så hittade jag rätt.

Jag gick och ställde mig vid starten och väntade på att jag skulle få syns på T. Han var och värmde upp i skogen med några löpare från Göta och hans kompis Lars-Olof Gävert.  Starten blev lite försenad för att en kille från Kils OK skulle beskriva hur man skulle springa beroende på vilken distans man tävlade i.

Vid 10:40 kom alla löpare iväg och jag gick och ställde mig i toppen av slalombacken för att vänta på att de skulle komma dit. Jag fick vänta i cirka 45 minuter och sedan kom den första löparen till backen. Nästan alla löpare gick upp för backen och sprang precis i slutet och det skulle jag också ha gjort om jag hade varit med. Slalombacken är inget att leka med!!

Jag fick ganska många bilder på T och några andra löpare under loppets gång och jag fick även några riktigt fina bilder vid målet. T kom i mål på 2.06.21 och det var en riktigt bra tid tycker jag med tanke på att han sprang Å-stadloppet förra veckan och även hade en träningsvecka samma vecka med riktigt tuffa intervaller!

Idag så blev det ingen träning för någon av oss men vi gick en härlig och ganska lång promenad i skogen, ett riktigt fint avslut på helgen.

Några bilder på T vid Kilterrängen


Lite arg....

Idag hade jag blivit lovad att få nycklarna till lägenheten men idag när jag kom ner till kontoret så hade M inte ens hämtat nycklarna från D och L. Hon sa att de hade lite kvar att fixa med lägenheten innan vi kunde få nycklarna så hon sa att jag kunde försöka få tag på D och fixa nycklarna nu under helgen eller vänta tills på måndag. Jag försökte få tag på D förut men han svarade inte på mobilen så nu skiter jag i det och hämtar nycklarna på måndag istället.

Så eftersom det inte blir någon flytt under helgen så ska jag åka till Kil i morgon och titta när T springer Kilterrängen. I morgon ska han springa 25 km och det ska bli spännande att se. Jag ska ta med mig min kamera och fota lite.

Idag hann jag även träffa Jacob en liten stund och det var trevligt =)

Torsdag 27/8

Idag så gick jag upp klockan 8 för jag skulle väg till Vårdcentralen vid 9.  Sen cyklade jag hem igen och fortsatte med packningen och jag blev nästan färdig med allt. Jag har lite lakan till bebisen som jag ska hämta från vinden, alla mina skor ska packas ner och även alla mina jackor men det tänkte jag slänga ner imorgon.

Sen så gick jag till Igelkotten och var där en stund och det var jättemysigt. Det var inte så många barn kvar när jag kom men det var skoj ändå. När mamma hade slutat åkte vi ut till Illanda och köpte en ny madrass till vaggan och så visade jag vagnen som vi ska beställa om ett par veckor.

Ikväll ska jag bara vila mig och ladda inför flytten som påbörjas i morgon. Så från och med kl 3 i morgon är jag och T Herrhagsbor  :)

Trött

Har precis slutat med packningen för dagen och det känns som om det aldrig kommer ta slut. I morgon ska jag packa det sista så vi kan börja flytta in det på fredag.  Ska ringa och be min bror att hjälpa till på lördag.

Natten till idag har jag drömt massa konstiga drömmar igen och jag vakande tidigt igen. Jag hoppas att jag kommer sova bättre i natt!

Nu ska jag titta på The Locator på Tv4 plus :)

Frånvarande..

Idag har det känns som om jag inte har varit riktigt närvarande. Jag tror det beror på att jag inte sov så bra inatt och att jag vaknade för tidigt. 

Idag var det väldigt skoj i skolan och jag hoppas att morgondagen blir lika rolig. Idag var det även första dagen för Jacob och Matilda(O) på Kau och båda hade haft en bra dag. Ska försöka luncha med Jacob någon dag och även med Matilda :)

Nu ska jag titta på en film och bara ta det lugnt.

Måndag

Idag började skolan igen och det var skönt att få komma tillbaka till universitetet. Nu när skolan har dragit igång får jag också min dagliga 5km-promenad som är underbar men tyvärr som kommer det vara slut med det snart. Från och med nästa måndag kommer jag åka buss till skolan eftersom jag kommer bo på Herrhagen då. Men istället blir det två gympass, ett väntabarnpass och ett yogapass i veckan.


Ikväll ska jag försöka hitta 3 par byxor som har försvunnit...

Söndag 23/8

Idag har jag och T varit på Ikea och titta på saker till lägenheten. Vi hittade ett soffbord som vi köpte och lite annat smått och gott. Vi kollade även på skötbord och vi har bestämt oss för vilket vi ska ha men vi ska vänta med att köpa det tills vi har flyttat in och kommit i ordning. Efter besökte på Ikea och lite andra affärer åkte vi hem och tittade på några avsnitt av Playa del sol. Sen åkte vi hem till farmor och farfar och fikade en stund och tittade på friidrott. Vi fick även några tavlor som farmor har målat  =)

I morgon börjar skolan och det ska bli spännande.

Väntan

Just nu sitter jag och väntar på att T ska komma hem från tävlingen i Örebro. Jag har handlat massa god mat och lite gott att dricka och sen så har jag letat fram lite filmer som vi ska se på ikväll.

Idag så har jag och T varit på stan en stund och fikat. Sen när han åkte till Örebro så åkte jag hem till min farmor och farfar en stund och där träffade jag mina kusiner och det var trevligt =)

I morgon ska vi till Ikea och kolla efter lite saker till lägenhet och sen får vi se vad vi hittar på. Nu ska jag göra fixa middagen.

Städning och kräftskiva

Snart ska jag, Elin och Jacob åka och städa deras nya lägenhet och det ska bli roligt. Hoppas att vi hinner klart med städningen idag så att det går att flytta in där sen.

Ikväll ska mamma och Håkan ha kräftskiva och jag och Thomas tänkte vara med och det ska bli jättemysigt. Jag har inte planerat att äta några kräftor utan jag kommer hålla mig till pajer och annat gott =)


Torsdag 20/8

Idag har jag spenderat dagen med Line. Vi har varit på stan och sen var vi hemma hos mig fram tills att jag skulle åka till mamma. Idag har jag även hunnit måla färdigt vaggan och den blev jättefin =) Är jättetrött nu, jag har varit vaken sen 5 så jag ska nog ta och gå och lägga mig och sova snart.

Onsdag 19/8

Idag så har jag slipat och målat vaggan och det blev jättebra. Nu ska den stå och torka hela natten och i morgon så ska jag måla det andra och sista lagret och sen är den färdig.  Nu ska jag mysa med Elin och Jacob framför tv:n =)



Fint väder

Idag när det är så fint väder ska jag försöka fixa till vaggan. Jag ska slipa den och sedan måla med ny färg och jag tror det kommer bli jättebra.  Ska lägga upp bilder och skriva lite mer om min dag ikväll men nu ska jag ut och fixa med lite saker.


Hittade en av mina favoritklänningar i garderoben så den fick åka på idag


Sömnparalys och packning

Inatt har jag inte sovit så många timmar men jag känner mig ganska pigg ändå. Gick upp vid 5 och satte mig och tittade på tv en stund och åt frukost. Sen gick jag och la mig igen och lyckades somna och sov i cirka 1 timme. När jag skulle vakna så drabbades jag av sömnparalys och det var inte alls roligt. Var ett tag sedan det hände så jag hade nästan glömt bort hur det kändes och att få återuppleva det var inte skoj.

Vid 10 ringde jag till Gripen för att ta reda på om det fann någon möjlighet för oss att få börja gå hos en barnmorska där istället eftersom det blir närmare för oss. Tyvärr så hade barnmorskan som har hand om Herrhagen väldigt få tider så hon som jag pratade med tyckte att jag skulle gå kvar på Rud. Så nu fortsätter vi på Rud.

Just nu håller jag på att packa men det går väldigt segt och det är inte så skoj. Har som mål att bli klar med allt i mitten av nästa vecka. Tänkte börja flytta in lite saker redan nästa fredag och resten får vi ta helgen där på. Ska bli så skönt när vi har flyttat in allt i lägenheten!
Saker som jag och pappa köpte igår






En bild på magen


På väg...

Sitter och väntar på att pappa ska komma så vi kan åka till Ikea. Vi ska köpa lakan, handdukar och lite annat till mig och T. Sen ska han hjälpa mig med att handla mat.

Är ganska trött just nu, jobbade 5 timmar imorse och tempot idag var högt vilket resluterade i att jag var helt slut när jag åkte hem.  När jag kom hem hade jag fått brev från min barnmorska om föräldarutbildningen på Rud men eftersom vi ska byta vårdcentral så ska jag ringa till henne i morgon och se till att hon ordnar så att vi kommer med i föräldragruppen på Gripen istället.

Ikväll ska jag försöka lägga upp bilder på sakerna jag har köpt och nya bilder på magen :)

Söndag 16/8

Idag så har jag och T varit i Jössefors och gratulerat hans mamma. Vi fick jättegod mat och en väldigt god tårta. När vi kom hem från Jössefors var det fotoboll som gällde.  Mellan matcherna så beställde vi två böcker, Att föda: en barnmorskas tankar, råd och erfarenheter och Stora boken om barn. Hoppas att böckerna är riktigt bra.

I morgon ska jag upp tidigt för då är det jobb som gäller och efter jobbet ska jag och pappa iväg och handla lite saker. Sen ska vi även fixa färg till vaggan. Resten av dagen kommer jag ägna åt packning eftersom vi flyttar om dryga en vecka!

Nu ska jag titta på friidrott :)

Lördag 15/8

Just nu sitter och vilar mig lite. Jag har nyss varit på "stan" en snabbis och tittat. Det var marknad nere vid torget men jag hade ingen större lust att titta på vad som fanns där. Jag köpte nya trosor och tog ut pengar och sen gick jag hem igen. Det började spöregna precis när jag kom innanför dörren så det var tur att jag gick hem så jag slapp bli blöt.

Just nu är T i Edane och tävlar i ett 10.000meters-lopp. Hoppas att det går bra för honom. Det gick jättbra för honom i DM där han kom trea på 10.000 meter så jag tror att det kommer gå bra idag också.

Nu ska jag ta och äta lite lunch

Torsdag 13/8

Idag har det varit en väldigt lugn dag. Jag och Line har varit på stan och bara gått runt och titta lite. Jag hittade ett par svarta bomullsleggings som jag köpte. Efter att vi hade gått färdigt på stan kom mor och hämtade mig och vi åkte då direkt till Em för att hämta vaggan som Marita hade tagit med sig.  Vi hade bara tänkt att hämta vaggan och sen åka hem men vi stannade och pratade en lång stund och det var väldigt trevligt.

                                                                        
    En bild på vaggan


Onsdag 12/8

Den här dagen har varit en riktigt lugn dag och det var varit jätteskönt att bara slappa. Jag spenderade större delen av morgonen, förmiddagen och eftermiddagen med Jacob. Sen så åkte jag hem och fortsatte packa och fixade lite med en sak som jag ska ge T.

Jag har nyss tittat på förlossningskliniken och nu sitter jag och tittar på specialfall: riskförlossningar och det är väldigt intressant. Jag har även passat på att prata med min storasyster om förlossningar och hur hon upplevde sin förlossning. Ska bli spännande att se hur min kommer att bli. om några veckor så ska jag, mamma, Marita och T ha förlossningskväll och prata om allt som rör förlossningar. Det är verkligen lyxigt att ha en barnmorska i släkten som man kan fråga och få tips av!

Nu ska jag gå och lägga mig och läsa och sedan sova.

Jobb och Ikea

Idag har jag jobbat igen från 7-12 och det gick bättre än igår.  Vid några minuter i tolv kom Em in och väntade på att jag skulle bli färdig. På vägen ut så passade vi på att titta på Mio som satt i bilen tillsammans med mamma Eva. Efter det åkte vi vidare till Ikea där vi började besöket med lite lunch.

Efter maten gick vi och titta på lite grejer som Em skulle ha. Jag hade inte tänkt att köpa något mer förrän T är med men det blev ett par flyttkartonger, en bäddmadrass till våran säng och några ramar.

Hittade en SULTAN TÅRSTA i fyndhörnan som kostade 420 kr(ord.845 kr) och en RIBBA som kostade 49 kr



Foto: Ikea

Måndag 10/8

Imorse jobbade jag 5 timmar och idag kände det riktigt segt och jag tror att det berodde på att jag var tvungen att vakna vid 5 imorse då T skulle gå upp. Efter att jag hade jobbat färdigt kom Jacob och hämtade mig. Skönt att jag kan få skjuts nu när "min" bil är på semester i Norge.  Jag och Jacob åkte hem direkt och jag slängde i mig lite mat för jag var vrålhungrig. Sen ringde jag Em och vi bestämde att hon(kanske) ska komma och hämta mig i morgon efter jobbet och så ska vi åka till Ikea, det ska bli skoj!

Ikväll ska jag åka hem till mamma och hålla henne sällskap och det ska bli skoj. Ska se om hon har sytt något nytt till lillkillen.

Igår hade jag tänkt att bebisen skulle vara aktiv så att ta skulle kunna känna honom men har verkade inte vara så sugen på att låta pappa få känna honom sparka. Han sparkade några gånger så att T kunde känna det men sen ville han inte sparka mer. Idag har han varit jätteaktiv hela dagen och det är ju så typiskt nu T inte är här och kan känna.

Idag ska T tävla i Örebro och jag hoppas att det ska gå riktigt bra för honom, både jag och lillkillen håller tummarna.

Nytt porslin

Igår var jag och Matilda på Ikea och shoppade lite. Hittade tallrikarna som jag hade kollat ut men skålarna som var av samma serie fanns inte i den färgen jag hade titta på så jag köpte ett par andra skålar som matchade tallrikarna väldigt bra. Köpte även bestick och idag insåg jag att jag redan har nya bestick så nu får vi massa bestick. Jag skaffade ett Ikea family-kort så jag fick rabatt när jag handlade.

Sen åkte jag hem till mamma och titta på saker att ta med till lägenheten. Jag hittade massa bra saker som jag ska ta med mig, bland annat många tavlor som farmor har målat, ett nytt våffeljärn, en ny kökslampa och en ny pajform.

Idag har jag varit uppe på vinden och hämtat ner ännu mer saker som ska med och jag hittade även en del barnböcker på spanska.  Jag ska beställa fler spanska barnböcker från Lilla Gnistan och Fabeliten och jag ska även be mamma köpa lite spanska barnböcker och skicka hit till mig samtidigt som hon skickar bebiskläderna. Min mamma har även tänkt  försöka komma och hälsa på nästa sommar och då får bebisen höra ännu mer spanska och träffa sin underbara mormor.
Mina spanska barnböcker  & vårat nya porslin
 

Morgonpromenad

Idag vakande jag redan vid halv 6 och jag tyckte det inte var någon idé att ligga kvar i sängen så jag gick ut på en promenad. Det var väldigt fint ute och lagom varmt så det gick väldigt bra att gå. Jag hittade även lite kantareller som jag plockade. Det tog mig 45 minuter att gå 4 kilometer så det är jag nöjd med men det känns att jag börjar bli tyngre nu.

Nu ska jag gå ner och laga till mina kantareller och äta lite frukost.  Ikväll ska jag försöka lägga in bilder på allt det nya som jag ska köpa idag.

Förkyld

Jag har gått och blivit riktigt förkyld, så tråkigt. Det är extra jobbigt att vara förkyld när det är varmt ute också.  Idag har jag och Jacob varit ute och letat efter en tv till han och Elin. Det gick väl sådär men han hittade en som han gillade ganska mycket och den kostade bara lite mer än 5000. Sen köpte jag två album till mig och T och jag har gjort i ordning båda två men jag behöver bilderna från T's kamera innan allt kan bli klart.

Idag har jag även packat ner massa saker som  jag ska ha med vid flytten och jag inser att det blir en hel del.  Ska till Ikea och Bergvik med Matilda i morgon och köpa lite mer saker till lägenheten. Blir lite bestick och porslin men resten väntar jag med tills T följer med.

Just nu sitter jag hemma hos mamma och det är riktigt mysigt att vara här. Min bror och mina plastsyskon är här så det är full rulle :) Mamma passade på att visa mig alla tyger som hon köpte idag i Borås och alla var jättefina. Vi kommer få världens finaste kläder till vår lilla kille!

Jag har märkt att lillkillen har börjat bli mer aktiv nu och nu kan man även känna när han sparkar utan på magen, det här helt underbart att känna!! Längtar så tills han kommer ut och nur är det bara 128 dagar kvar :)

En solig dag

Idag har jag spenderat större delen av dagen åt att fläta ur min brors hår och när det väl var klart så skulle vi rakpermanenta det. Det blev ganska bra när vi hade rakpermanentat det men det är mycket hår som behöver klippas bort så det ska vi göra i morgon.

Efter allt med håret var färdig gick jag ut och la mig i den sköna solstolen och läste Vackra flickors lott.  Jag hade tänkt att försöka läsa ut det sista i boken men jag råkade somna och sov i ett par timmar istället. Det var nästa lika roligt som att läsa boken. Förstör inte varför jag somna för jag sov i 8 timmar i natt så jag borde inte ha behövt sova men men.

När jag hade vaknat bestämde jag mig för att jag skulle gå ut och gå en stund så jag satt på mig skorna och stoppade hörlurarna i öronen och promenerade iväg. Det var riktigt härligt att vara ute och gå i solen men det  blev väldigt varmt till och från men det gick bra ändå. Jag gick ända bort till Edsgatan(där vi bodde förut) och tillbaka hem oc hdet tog mig nästan en timme att gå så det är jag nöjd med.

Ikväll ska jag och Line titta på Dollhouse här hemma hos mig och det ska bli väldigt roligt!

Besök hos barnmorskan

Imorse var jag på besök hos barnmorskan och det gick jättebra. Jag kom dit vid halv så jag fick sitta i väntrummet i 20 min innan Ann-Kristin kom och hämtade mig. Att sitta och vänta i ett väntrum är hemsk, känns som om man väntar på att något hemskt ska hända eller att man ska få ett hemskt besked.

När jag väl fick komma in satt vi och pratade lite om vad vi skulle göra och det enda som stod på schemat var att lyssna på bebisens hjärta och sen skulle jag få ställa frågor om jag ville. Bebisen var väldigt livlig och det tog lite tid innan man kunde höra hjärtat klart och tydligt. Hjärtslagen låg på 144 och det var bra =)

Efter att vi hade lyssnat på hjärtat pratade vi lite om föräldragrupp och även om jag ska byta till Gripen när vi flyttar. MVC på Rud kanske skulle byta lokaler och börja vara på Kronoparken och då blir det en väldigt lång bit att åka så jag har bestämt mig för att byta till Gripen så det bli närmare. Ann-Kristin skickade även ut en förfrågan om det skulle startas en föräldragrupp för unga eftersom vi gärna vill hamn i en sån, i alla fall jag eftersom jag är ung men T är ju lite äldre men det skulle ändå kännas bra att hamna med andra som är i ungefär samma ålder som mig.

Vi pratade även om att jag ska börja äta Niferex och A tyckte att jag skulle börja med det med en gång. Så efter mötet gick jag iväg och köpte ett paket.

När jag gick in på vårdcentralen i dag satte jag på mig blåa skoskydd men sen när jag skulle åka hem så hade jag totalt glömt bort att jag hade skoskydden på fötterna så jag gick ut till med dem på. Som tur var upptäckte jag att jag hade glömt att slänga skoskydden...
Bilder på magen från igår 21+1

Måndag 3/8

Idag har jag jobbat lite på morgonen och fram till förmiddagen och det gick bra men väldigt långsamt. Efter att jag hade jobbat bestämde jag mig för att åka och storhandla på Ica Maxi, jag behövde mat och var i närheten så jag tänkte att det var lika bra att passa på.

Idag kommer min storebror J hem och det ska bli jätteskoj att få träffa honom. Han ska bo här hemma hos mig tills slutet av månaden då han flyttar och då flyttar även jag. Blir trevligt med lite sällskap.

I morgon ska jag till barnmorskan vid 09:45 och det ska bli skoj. Barnmorska är min barndomskompis mamma och jag fick gå till henne den här gången för att Anneli har semester nu. Jag och T har kommit på några saker som jag ska fråga om. T kommer inte följa med imorgon eftersom han jobbar och det är svårt för honom att ta edigt från jobbet för att åka hit från Arvika för att vara med på ett möte som kommer pågå i cirka 20 minuter. Om jag har tur kanske min bror vill följa med till barnmorskan och hålla mig sällskap =)

 Här kommer en bild på mitt fling-paket som jag köpte idag, det är minst 2 gånger så stort som ett vanligt.



Söndag

Idag har det varit en riktigt lugn dag. Vi gick upp hyfsat sen och satt och latade oss en bra stund innan vi orkade göra i ordning frukosten. Sen satt vi och tita på Little Britain och i ett par timmar och det var väldigt roligt.  Till lunch stekte vi upp kantarellerna vi plockade igår och det var riktigt gott! Sen tittade vi på en film och bara tog det lugnt.

Vid halv fyra tiden åkte jag med länståget till Karlstad och hälsade på mamma en stund och Emelie , Thomas och mormor var även där för att fira mamma. Sen vid 18-tiden fick jag skjuts hem till huset och nu sitter jag här och tittar på tv. Känns så tråkigt att vara utan Thomas men vi får ju träffas snart igen så jag får försöka klara mig till dess.

Jag har börjat titta på saker som vi behöver köpa till lägenheten och bebisen och det är inte jättemycket som behövs utan det mesta har vi redan. Idag fick jag reda på att vi ska få en vagga av Lars och Marina och det är väldigt snällt att vi får den. så nu behöver vi inte köpa en spjälsäng förrän i mars-april. Fick låna en Ikea-katalog av min svärmor så den har jag suttit och tittat igenom och hittat det mesta vi behöver så nu får vi bara åka iväg och köpa det.

Ikväll ska jag lägga mig tidigt för i morgon ska jag upp och jobba...

Häljeboda och skogen

Idag så har jag varit i Häljeboda och titta på när T tävlade. Klockan 10 imorse blev jag hämtad av T:s mamma och pappa för att åka iväg till Häljeboda. T hade åkt dit vid 9 med sina träningskompisar så jag fick åka med hans mamma och pappa istället.

 Tävlingen började vid elva och då stod vi ett par hundra meter ifrån starten och tittade när alla människor startade. T låg långt fram i loppet redan från början och han lyckades hålla en bra placering hela loppet ut. Han sprang runt hela skiten(banan) på 28, något. Riktigt bra!! Efter loppet väntade vi ett tag på att T skulle bli klar och sedan åkte vi tillbaka till Arvika. Jag fick köra hela vägen hem men jag tror jag inte körde allt för dåligt :) Väl i Arvika stannade vi och åt mat och sen fick vu skjuts hem till lägenheten.

På eftermiddagen gick jag och T ut i skogen och plockade massa blåbär och vi hittade även lite kantareller(mums!!). Nyligen så åt vi empanadas som jag hade gjort och det blev riktigt lyckat för att vara första gången som jag prövade mig på att göra friterade empanadas. Blev inte lika goda som mammas men nu är ju hon kock då det kan ju förklara skillnaden.....

Skålen och ljus-grejerna vann jag på lotteri