Onsdag

Idag började vi dagen med sovmorgon och sov till klockan 9, riktigt skönt! Under förmiddagen tog vi det lugnt och plockade här hemma. Vid 1 åkte vi in till stan och köpte byxor till mig, en bitring till Filip och lite grejer till Maria. Sen åkte vi hem till Maria och Leo och bakade paj och fikade.

På eftermiddagen åkte vi ner till torget och mötte upp Thomas och så åkte vi tillsammans ut till Babyproffsen. Där köpte vi en ny bilbarnstol till Filip som han kan ha tills han är 5/6 år. Sen gick vi och åt pizza innan vi åkte hem igen.

Idag fick jag även reda på att jag fick byta inrikting så i augusti kommer jag börja läsa naturkunskap i vardagen oc hdet ska bli jätteskoj!

Såhär ser Filips nya bilbarnstol ut.

 


Helgen

Lördag

I lördags så var vi iväg till Soldattorpet på fest och det var väldigt trevligt. Det var mycket god mat och trevligt sällskap! Filip var vaken hela kvällen och pratade med alla och busade.


Söndag


Dagen började med löpning för min del. Jag körde min vanliga runda runt och det gick 4 minuter fortare när jag inte hade vagnen med! Sen åkte hela familjen iväg till Barnmässan och gick runt där i ett par timmar med Maria, Leo och Mike. På eftermiddagen kom min mormor, mamma och Håkan och hälsade på en stund.

Igår lyckades jag tappa Thomas nyckel i hissen så den försvann ner i mörkret. Idag ska fastighetsskötaren försöka hämta upp den åt mig och jag hoppas att han ska få upp den!



Fredag

Så var det fredag igen. Igår var vi på BVC och Filip blev vaccinerad igen och det gick lika bra som förra gången. Vi vägde och mätte honom också. Nu väger Filip 8,4 kg och är 66 cm lång :)

Idag ska vi fixa lite här hemma och i eftermiddag ska vi iväg till Maria och Leo. Det blir fika och lek och kanske en tur till lekparken om vädret tillåter det :)

En barnvakt från helvetet!

I förra veckan gjorde ett par föräldrar en hemsk upptäckt. Deras yngsta son på 11 månader hade fått ett blåtira och pappan trodde att det var sonens storebror som hade slagit sin lillebror. Pappan valde att installera en nannycam för att försöka få reda på om storebrodern slog sin lillebror.

En kväll så satte sig föräldrarna och tittade igenom det som hade filmats av nannycamen. När de började titta på filmen kunde de se hur deras yngsta son negligerades av barnvakten. Föräldrarna fortsatte att titta på filmen och en bit in i filmen kunde de se hur barnvakten började misshandla deras son.


Jag blev alldeles tårögd när jag tittade på videon. Jag kan inte förstå hur en vuxen människa kan slå ett litet försvarslöst barn! Jag hoppas att hon får ett hårt straff och att den lilla pojken inte får allt för stora men.

Onsdag

Igår började vi dagen med en liten joggingtur. Filip väckte mig vid 7 och då tänkte jag att det var lika bra att gå ut och jogga för det fanns inte så mycket annat att göra. Vi tog en runda på 4 km och det kändes riktigt bra! Än så länge kör vi med den vanliga vagnen men snart ska vi börja använda våran babyjogger.

Filip var laddad inför joggingturen


På eftermiddagen tog vi en tur till KöpBarnvagn och tittade på bilbarnstolar och en sulky. Det fanns inte så mycket så vi kommer nog köpa både ny bilbarnstol och sulky på Babyproffsen. Vi var även en sväng förbi sjukhuset på kvällen för att hälsa på Thomas mormor.



5 månader

Idag blir vår lilla prins 5 månader! Tiden har gått så fort och han har blivit så stor :) Idag har vi varit på öppna förskolan en stund och det var trevligt. Nu sover Filip och jag ska passa på att diska innan vi ska iväg en tur med Matilda.


Morgonpromenad

Idag vaknade jag före Filip och låg och tittade på vårt lilla mirakel innan han började vakna till liv. Nu ska vi göra oss i ordning och ta en långpromenad i det vackra vädret :)

Nytt utseende och mammalunch

Nu har jag fixat nytt utseende på bloggen igen. Jag satt och fixade och trixade igår och nu är det klart. Så nu är det bara för er att trycka på F5 för att se det nya utseendet :)

Idag ska jag och Filip och luncha med några andra mammor på stan och det ska bli jättetrevligt!

Är våren på väg?

Idag har det varit riktigt härligt väder ute! Imorse gick vi en kort bit upp till öppna förskolan och tillbaka och för en stund sedan var vi ute på en långpromenad med Matilda och Faxe.

Snart kan jag börja springa med Matilda och Filip igen och det ska bli skönt. Thomas fick en babyjogger när han fyllde år och det var en perfekt present som passar hela familjen. så nu kan hela familjen vara ute och springa samtidigt, skoj!

Imorgon ska vi träffa Emelie en stund och det ska bli jättekul, var ett tag sedan nu...

Sovmorgon önskas!

Jag önskar att jag kunde få sova lite längre på morgonen istället för att behöva bli väckt runt klockan 7 varje morgon. Den enda fördele med  att tvingas gå upp så tidigt är att man hinner göra mer under dagen.

Idag ska vi iväg och träffa pappa och Oskar en liten stund. Sen ska jag och Filip ta en runda på stan inna vi ska åka hem till min mormor och fika :)


Utflykt

Idag ska jag och Filip åka upp till Kau och hälsa på Mia och Angelica. Vi ska luncha tillsammans och det ska bli väldigt trevligt. Efter lunchen ska vi träffa min Jacob som sitter någonstans på Kau och pluggar och det ska också bli trevligt. Vid 3-tiden ska vi åka med mamma hem till henne. Jag ska hjälpa henne med PIM och så ska vi fika lite :)

Skidåkning och babysim

Idag ska vi åka ut till Kilene gården och åka skidor ett tag och under tiden som vi är där ska mamma passa på att ta med Filip ut på en promenad. Det ska bli skönt att få komma ut och åka igen.

Till veckan ska jag och Filip försöka komma iväg på babysim också, det ska bli skoj!


Igår var i vi Smedstad och hälsade på pappa och Pia tillsammans med farmor och farfar. Vi fick tacos och det var supergott. Filip fick även pröva på att sitta i barnstolen och det gick bra. Nu kan han börja sitta i den här hemma också :)

Nu har Filip börjat sova hela nätterna vilket är jätteskönt!