Onsdag

Idag har jag varit ledig hela dagen och det har varit jätteskönt. Dagen började med att jag städade här hemma i ett par timmar för att sedan bege mig ut i skogen tillsammans med Matilda. Vi gick upp till Lambergsskogen och fotade lite och det var roligt men väldigt kallt.

Efter att vi hade fotat färdigt så gick jag hem och bytta väska och sedan åkte jag hem till min farmor och farfar. Hos farmor och farfar fick jag fika och sen fick jag en ny stavmixer av farmor. Den kommer användas flitigt! På vägen hem gick jag förbi Jacob och Elin och hämtade mina nya skor =)

Nu ikväll så har jag och T haft förlossningskväll med Marita och det har varit jättebra! Vi pratade lite om förlossningar och tiden efter en förlossning. Nästa gång ska vi se på en förlossningsfilm och prata lite mer om hur en förlossning kan gå till, det ska bli spännande.


Nya leggings

Idag har jag varit i skolan en stund och haft drama. Efter skolan åkte jag, Angelica och Mia ner på stan. Först gick vi och tittade på bebiskläder en snabbis och sen gick vi och letade efter kläder till oss. Jag hittade ett par jättefina och jättesköna leggings på BikBok som jag passade på att köpa.

Så här ser mina nya leggings ut :)

Foto: BikBok


Nya bilder på magen

Här kommer nya bilder på magen :)


Nu ska jag och T sätta oss och börja skriva förlossningsbrevet.

Mysdag

Idag ska jag träffa Em och vi ska ha en riktig mysdag :) Idag har jag ingen skola men jag ska öva lite på det vi ska säga på redovisningen i morgon men det lär gå fort att göra det.

Idag ska jag och T börja skriva på förlossningsbrevet och sen ska vi försöka komma på vad vi vill prata om när vi ska ha förlossningskväll med Marita på onsdag.

Nu ska jag göra mig iordning och ge mig iväg :)

Ps. Om du har några tips på hur man skriver ett (bra) förlossningsbrev så får du gärna berätta dina tips för mig :)

Normal igen

Äntligen känner jag mig hyfsat normal igen. Igår hade vi filmkväll men det blev inte en jättelång filmkväll för jag var hur trött som helst. Kom i säng runt halv ett och sen sov jag djupt ända fram till 7 då det var dags för toabesök. Sen lyckades jag somna om ett tag till och när jag vakande vid 10 så kände jag mig ganska pigg och utvilad.

Snart kommer älsklingen hem och då ska vi bara mysa och ta det lugnt :)


Här kommer två bilder som jag tog när vi var i Mattila


Lördag

Idag har det gått i ett. Jag har knappt hunnit tänka men nu äntligen så ska jag få lite lugn och ro. Idag har jag hunnit  med följande :
  • Storhandlat
  • Städat både hemma och hos mormor
  • Lagat mat
  • Strukit all tvätt
  • Diskat

Nu sitter jag och tar igen mig och väntar på att min gäst ska komma över. Ikväll blir det filmkväll och det ska bli väldigt mysigt. Innan min gäst kommer ska jag äta lite kåldolmar och det ska bli riktigt gott!

Äntligen hemma

Nu är jag änteligen hemma från Mattila och det känns så skönt. Jag blev lite åksjuk på vägen hem vilket inte var så mysigt men nu mår jag bättre.

Jag valde att åka hem till mamma när vi kom hem efter som T är i Stockholm och ska springa Lidingöloppet.  Det ska bli skönt att få bli om pysslad ikväll :)

Idag var jag förbi hemma hos Elin en stund och fick se overallen som hon har köpt till lilleman och den var hur söt som helst. Den kommer vara perfekt att ha på honom hem från BB :)

Mattila

Idag ska jag åka till Mattila med klassen och vi kommer vara borta tills i morgon eftermiddag. Vi ska vandra  och göra lite olika övningar och det ska bli jättekul. Har packat ner kamerna så jag ska se till att det blir många bilder tagna! :)


Bläää....

Just nu har jag en sån hemsk halsbränna, det är inte alls skoj. Glukosbelastningen gick bra idag men det var väldigt tråkigt att vänta i 2 timmar. När jag låg och väntade kom Anneli och passade på att ta mitt blodtryck, mäta mitt sf-mått och kolla bebisens hjärtslag. Hon skulle försöka hitta någon bra förlossningsfilm som hon skulle ge till Marita om någon då hon ska jobba på förlossningen. Hoppas det blir en riktigt bra film :)

Efter jag var färdig på vårdcentralen åkte jag hem till papi och hämtade lite saker och sen åkte jag och Anna in till stan. När jag kom hem packade jag lite inför resan och sen gick jag och la mig en stund.

På eftermiddagen kom min storebror förbi en snabbis och efter att han hade varit här gick jag och Matilda på en promenad med Faxe. Det var väldigt härligt ute och det är så fina färger nu när det är höst.

Nu ska jag och T titta på tv och sen ska vi springa ner och hämta tvätten :)

På väg...

Snart skag jag åka iväg och göra glukosbelastningen, det ska inte bli kul! Jag har tagit med mig en bok så att jag har något att göra under tiden. Efter belastingen ska jag direkt till barnmorskan så jag vet inte om jag hinner äta innan. Jag är vrålhungrig redan nu så jag vet inte hur det här kommer gå :(

Efter allt det är färdigt ska jag gå hem till papi och hämta liter saker inför resan och sen ska jag och handla :)

Skriver mer ikväll...

Tisdag

Idag så har jag spenderat större delen av dagen i skolan. När skolan var slut åkte jag och mamma ut till Illanda för att beställa barnvagnen  och hämta ut blöjhinken. Jag fick blöjhinken och vagnen kommer vi få vecka 44 :) Sen så gick vi in på affären bredvid Babyproffsen så jag kunde köpa ett par nya stövlar för mina gamla stövlar är försvunna. Efter det gick vi in på Babyproffsen så och då köpte jag lite kläder till lilleman. Sammanlagt fick han 5 stycken bodys :)

Dagen inköp:


Söndag

Idag är det söndag igen... Idag så började dagen med att vi satt tittade på tv i ett par timmar och sen gav sig T ut och sprang och jag stannade hemma och läste lite. Sen så blev det fotboll och idag var det Man Unt som mötte Man City. 

Nu under kvällen så har vi varit hos mamma och Håkan och Jacob och Elin var också där. Vi åt hemmagjord pizza och pratade och det var väldigt trevligt. Jag fick även tag på Marita och vi bestämde att vi ska ha den första förlossningskvällen den 29/9 och sen ska vi ha en till då vi ser på en förlossningsfilm och pratar om sånt som vi vill prata om. Det visade sig att min barnmorska har en film som Marita ska få låna som vi kan få se på, hoppas att det är en bra film.

I morgon är det dags för skola igen och i morgon kväll ska jag och Line på yoga och det ska bli toppen!

Helg

Äntlige är det helg! Igår var jag helt slut när jag kom hem så jag gick och la mig en stund. Sen gick jag och hanlade och träffade min mor. Vi gick till slussen och fikade och sen gick vi till Pricken och tittade på barnkläder. Jag hittade inget som jag passade att köpa just nu men jag ska gå tillbaka dit någon dag och se om jag hittar något passande.

Idag ska vi iväg och beställa barnvagn och tittar på gardiner till vardagsrummet. Jag ska försöka få mig mig T och titta på lite bebiskläder också. Senare idag ska vi på bio och det ska bli mysigt.


Idag går vi in i vecka 29(28+0) och T tog några nya bilder som kommer här:



En trevlig eftermidddag

Idag så har jag varit på Lunnevi hela förmiddagen eftersom klassen var med på Lunnevispelen. Sen åkte jag hem och bytte kläder och gick in till stan för att träffa Line. Vi gick och tittade på lite olika saker och fixade 14-dagars periodkort till mig och sen gick vi och fikade. Vi pratade om massa saker och det var väldigt trevligt. Jag fick även prata lite om mina framtidsplaner och det var skönt att få någon att bolla alla tankar med.

I morgon ska jag hålla i en lektion och det ska bli spännande. Sen ska jag åka hem till pappas hus för att träffa någon som ska kolla så att fjärrvärmen har blivit rätt installerad.

Tisdag

Nu är jag jättetrött så det får bli ett kort inlägg. Idag har jag varit på vfu och sedan åkte jag hem och vilade och åt lite innan det jag åkte iväg igen. Jag åkte till bibblan och satte mig och släktforskade en stund och sen åkte jag hem. När jag nästan var hemma så träffade jag Matilda och Faxe så jag stannade och pratade en ganska lång stund.

Nu under kvällen så har vi lagat mat och mest tagit det lugnt. Jag har även tänkt lite på vad jag vill göra på lektionen som jag ska hålla i på torsdag.

Nu ska jag fortsätta titta på tv en stund och sen ska vi gå och lägga oss.

Måndag

Idag så har jag haft min första vfu-dag och det var jätteskoj. Den här perioden ska jag vara med i en 5:a och jag tror att det kommer bli riktigt bra.

idag så har jag varit ute på en riktigt lång cykeltur och jag cyklade sammanlagt 13 km och det var jättehärligt. I morgon ska jag cykla samma sträcka igen. Jag märker att jag inte får inte ont i ryggen när jag rör mig mycket så jag ska försöka träna 3-4 gånger i veckan så att ryggen mår bra.

Ikväll ska jag och älsklingen titta på svenska Hollywoodfruar på 3:an, tror att det kan vara ett ganska roligt program.

Söndag

Idag har det varit en väldigt lugn dag. Vi gick upp vid 8 och sedan slappade vi och titta färdigt på filmen vi började titta på igår. Sen så gick T ut och sprang och jag tog med mig min kamera och gick ut och fotade. Det var väldigt soligt och det var skönt men det känns att det har blivit lite kyligare ut nu och det är synd.

Vid lunch kom mamma och Håkan förbi och hjälpte oss med gardinerna köket och i det blåa rummet och det blev jättebra. Sen så fickjag skjuts hem till Jacob och Elin så jag kunde hämta mammas bil.

Nu under eftermiddagen så åkte vi och storhandlade och det var skönt att ha fått det avklarat. Ikväll vid 7 har vid tvättstugan och det känns mindre lockande att tvätta just nu men det måste göras. Det ska bli skönt när vi har fått tvättmaskin här i lägenheten så man slipper åka ner till tvättstugan.

Nu ska jag sätta mig och titta på tv en stund.


Ont i fötterna...

Idag har jag fixat jättemycket här hemma. Har packat upp väldigt många flyttkartonger och burit massa böcker, dvd-filmer och cd-skivor. Jag har även packat upp alla mina kläder. Imorse var jag och städade på pappas kontor i ett par timmar och sedan promenerade jag hem och tog det lugnt en stund. Sen åkte jag, pappa och Jacob och åt och efter det åkte vi hem till pappa och fixade med lite saker.  Sen åkte jag hem och började packa och inte förrän nu blev jag klar.

Natten till idag har jag inte sovit så jättebra för jag har haft ont i ryggen så hoppas att jag får sova bättre inatt. Nu ska jag titta på tv och dricka lite mjölk.

Torsdag

Så var det torsdag igen. Idag har jag spenderat förmiddagen i skolan och haft musik och när jag var färdig där komma mamma och hämtade mig. Sen åkte vi och köpte lite fika bröd som jag skulle ha när Em kom och hälsade på.  Sen släppte mamma av mig här hemma så jag kynde fixa till det i lägenheten innan hon och Em skulle komma.

Jag och T fick en jättefin krukväxt av Em och Thomas i inflyttningspresent, den står nu i köksfönstret.  Jag hade väldigt trevligt med mamma och Em och vi hann prata en hel del om tankar inför förlossningen och sånt skojigt.

Nu under ikväll så har jag och T satt ihop bokhyllan som vi ska ha i vardagsrummet och det blev riktigt bra. Det tog ett tag innan det blev rätt men nu står den här och är så stadig och fin :)

I morgon blir det ingen skola för dansläraren är sjuk så jag ska passa på att plocka upp det sista här hemma och så ska jag jobba hos pappa en stund.

Väntar

Just nu sitter jag och väntar på att mamma ska komma förbi med bilen. Jag ska få låna hennes bil ikväll så jag kan åka till Fryksta och titta på när T tävlar.

Idag så gick jag upp vid halv 7 för att jag skulle hinna träna på gymmet innan skolan började och det kändes drygt att gå upp så tidigt men det är lättare att träna på morgonen än precis efter skolan har slutat tycker jag. Så vid halv 8 var jag på gymmet och körde mitt enligt mitt vanliga program och det gick super!

Efter gymmet gick jag direkt till lektionen. I slutet av lektionen märkte jag att mitt blodsocker blev väldigt lågt och det var inte helt oväntat att det skulle bli det heller eftersom jag bara hann äta ett äpple på rasten. När jag kom hem åt jag direkt och sen gick jag och la mig en stund.  I morgon blir det en lång dag i skolan så då ska jag ha med mig frukt och smörgås så att jag ser till att mitt blodsocker ligger på en jämn nivå hela dagen =)

Idag fick jag reda på att Julia hade varit inne på förlossningen igår(eller om det var inte, jag kommer inte riktigt ihåg) och då hade hon öppnat sig 1 cm så nu kommer nog bebisen snart, spännande!

Nu ska jag lägga ner kameran och lite annat och göra mig redo för avfärd.

Ledig dag

Idag är jag ledig vilket betyder att jag har massa tid att fixa till allt här i lägenheten. Vi lyckades boka tvätt-tid igår så idag ska det det tvättas mycket kläder :) Sen ska jag packa upp mer saker som ligger i lådor och bära upp en del kartonger till vinden.

Inatt har jag sovit ganska bra men jag har drömt väldigt mycket konstiga drömmar, vilket jag brukade gör innan jag blev gravid också men nu så tycker jag att det har blivit fler konstiga drömmar än tidigare. Sen så har jag märkt att jag har börjat gå på toaletten väldigt många gånger per natt, känns som om jag inte gör något annat än att springa på toaletten i ett.

Här kommer lite bilder från lägenheten

En kväll på förlossningen

Sen klockan 12 idag har jag haft värk på båda sidor om magen och det har varit en gansa kraftig värk. Runt 6 så ringde jag till mamma för jag ville inte vara själv när jag hade sån värk. När vi kom hem till mamma tyckte hon att jag skulle ringa till Marita och fråga om hon kunde veta vad det var som orsakade min smärta. Hon trodde att det hade med livmodern att göra och att den växer men hon tyckte ändå att jag skulle åka in till förlossningen och kolla.

Inne på förlossningen fick jag träffa barnmorskan som jag går till på vårdcentralen och det kändes skönt att det var någon som jag kände. Hon började med att känna på magen och sedan blev det dags för CTG-kurva(jag fick en litet dosa som tog upp hjärtaktiviteten hos lillen och en som kollade om jag hade några sammandragningar. Sen fick jag även en liten stav med en knapp på som jag skulle trycka på varje gång jag kände bebisen röra på sig eller sparka). så fick jag ligga i cirka 20 minuter och sedan kom Anneli tillbaka in och kollade så att allt såg bra ut.

Sen fick jag vänta på att en läkare skulle komma in och känna på magen och prata lite med mig. Jag fick vänta ganska länge för det var väldigt många som höll på att föda men det var bara trevligt att ligga och prata med mamma och försöka härda ut. Allt såg bra ut och min smärta berodde troligen på att livmodern håller på att växa och ledband och sådant tänjs ut.

Det var skönt att allt var okej i alla fall :)

Torsdag och 100 dagar kvar

Idag så hade jag musik i skolan och det var jätteroligt. Efter skolan åkte jag hem med bilen till pappa och packade ner lite saker som jag skulla ta med hem. Vid 3-tiden cyklade jag iväg till vårdcentralen.

Besöket hos barnmorskan gick jättebra och alla värden såg bra ut. Fick lyssna på bebisens hjärta idag med och han var helt sjövild precis när vi lyssnade men sen blev han normal igen, han kanske tyckte det var stressande att få höra sitt eget hjärta. Jag kom ihåg att ställa alla frågor som vi hade tänkt ut innan och jag fick även med mig mitt moderskapsintyg som jag la på brevlådan sen. Jag fick även tid för Peroral glukosbelastning den 23/9 och direkt efter att jag har gjort den blir det ett besök hos barnmorskan. Jag fick även med materialet som vi skulle fått på föräldautbildningen hem så det ska vi läsa igenom.

Idag är det precis 100 dagar kvar till BF :)

Uppe med tuppen

Just nu sitter jag i köket och lyssnar på Erik Hassle och tittar på soluppgången. Jag gick och la mig vid 20 i tio igår så det är väl därför jag vaknade så tidigt idag.

Igår fick vi et brev om att föräldrautbildningen som skulle börjat nästa vecka är inställd p.g.a svininfluensa och det känns riktigt tråkigt. Ska prata med A-K idag och se om det blir något annat istället. Som tur är har vi ju Marita som vi ska ha förlossningskväll med så då kan vi säkert prata om det som skulle tagits upp på föräldrautbildningen. Sen ska jag höra med Maria om jag kan få låna hennes material från föräldrautbildningen.

Idag ska vi ha musik i skolan och sedan ska vi försöka göra färdigt en gruppuppgift som vi har fått. På eftermiddagen ska jag till A-K och kolla så att allt är okej och även boka tid för glukosbelastning. Eftersom min mamma har diabets så finns det en liten risk för att jag ska ha få graviditetsdiabetes så därför ska jag göra glukosbelstningen. Jag drömde en natt att jag kollade mitt blodsocker med den apparaten som T använder för att kolla sitt men när jag använde den så stod det bara "ditt blodsocker är okej" haha.

Nu börjar jag bli hungrig så jag ska nog ta och äta lite frukost. Ikväll ska jag försöka åka och handla lite mer mat så vi har något att äta under helgen och nästa vecka.

En lång dag...

Idag så gick jag upp vid 06:45 för jag skulle få skjuts hem till pappa så jag kunde hämta lite saker och sedan gå därifrån till skolan. Sen så har jag varit i skolan fram till havl två. Innan jag åkte från skolan passade jag på att ringa Helpdesk för att få hjälp med denna månadens tidsrapportering. Sen åkte jag till lägenheten och fixade i ett par timmar.

I morgon ska jag flytta dit mer grejer och då får jag även hjälp av Matilda så det kommer nog gå fort att få upp allt. Snart ska jag och Matilda titta på ett program som handlar om Nadya Suleman, det är nog ett spännande program.