Dålig start på dagen...

Klockan halv 8 ringde det på dörren när jag och Filip låg och sov och hade det bra. Jag förstod att det var tapetgubben som kom och skulle påbörja arbetet. Jag gav Filip frukost och sen var det lika bra att gå upp för det går inte att sova med en främling i lägenheten ju :(

Nu har jag ätit frukost och sitter och funderar på vad jag ska bli när jag blir stor och drömmer mig bort till Cartagena...


29/11

Idag är det söndag och om en stund ska vi iväg och baka pepparkakor och lussekatter med Jacob, Elin, Emelie, Thomas, mami och Håkan :)

Igår var vi iväg och valde taperer till det ena sovrummet och i morgon kommer det en gubbe som ska sätta upp tapeterna. Vi var även ut och åt igår och de som satt runt omkring oss tyckte att Filip var jättesöt, det är nog svårt att inte tycka det. Efter att vi hade varit och ätit och handlat gick vi hem och då började det ösregna så vi blev jätteblöta. När vi kom hem hoppade jag och T ner i badet och det var riktigt skönt!

Nu ska jag duschaoch sen ska vi äta och efter det ska vi ge oss iväg :)


Bvc och joggingtur

Idag har vi varit på bvc och allt gick jättebra. Först satt vi och pratade en stund och då blev Filip hungrig så jag passade på att amma honom samtidigt. Sen var det dags för vägning och mätning och det gick bra. Filip har ökat 380 gram på 7 dagar så det var bra. Han hade även vuxit lite mer än 1 cm.

Efter att  vi hade varit på bvc gick vi en snabbis på stan och sedan gick vi hem. När vi kom hem ammade jag Filip och sedan satte jag på mig träningskläderna och drog ut. Jag och Matilda körde en väldigt lugn joggingtur som var perfekt för mig. Under kommande vecka ska jag börja styrketräna lite lätt här hemma och sen ska jag ta mina dagliga powewalks med Filip.

Vecka 47 kom jag upp i 19, 26 km, härligt!

Ikväll ska vi bara ta det lugnt och mysa och se på generation fett :)

I morgon är det dags!

I morgon ska jag och Matilda dra igång med hårdträningen inför vårens tävlingar! Om en stund ska jag och Filip gå in till stan oh köpa lite reflexer och sen ska jag köpa nya löparbyxor och en bra jacka att ha när vi är ute och springer.

Igår var jag och hämtade ut mitt paket på Ica och allt som jag hade beställ var med :)


Tisdag

Idag när jag vaknade märkte jag att solen sken in genom fönstret, underbart! Idag ska vi ta en långpromenad i solen och i eftermiddag ska vi träffa Mia på stan och ta en fika.

Igår var Mattias(Filips morbror) här och gav Filip en Manchester United-fotboll som han köpte i helgen när han var och tittade på Manchester United -Everton. Sen åt vi världens vattnigaste potatisgratäng som jag hade gjort och tittade lite på tv. Min bror och mamma var också här en stund tidigare på dagen och vi fikade lite och tog en promenad i regnet.

Nu ska vi fortsätta titta på True Blood innan vi beger oss ut i det fina vädret :)

Torsdag

Idag har vi varit på bvc och mätt och vägt Filip och han växer som han ska =) Efter vi hade varit där gick vi hem för att vändai dörren och bege oss till centrum för att luncha med Line. Eftermiddagen spenderades hemma med Line och min bror och vi fikade. När Thomas kom hem fick jag ett jättefint halsband och jättefina rosor av honom som jag självklart blev glad för.

Nu blir det mys framför tv:n med familjen =)

Onsdag

Så var det onsdag. Idag har vi inte gjort så mycket men det har varit skönt att bara tagit det lugnt. Morgonen började med att min bror Jacob ringde och väkte mig. Han ville komma förbi och hälsa på innan(!!) han skulle till skolan men det blev inget med det eftersom vi inte hade vaknat till liv.

Efter att vi hade titta på tv och ätit frukost var det dags att diska och plocka undan. Jag gjorde allt medan Filip tittade på... Idag skulle vi ha gått till Arkivcentrum men eftersom jag hade lite huvudvärk och insåg att det skulle bli svårt att hinna med allt som jag hade planerat att göra. Istället tog vi en långpromenad och nu sitter vi bänkade framför tv:n.

Jag hade tänkt att baka bullar idag men jag får se om jag hinner. I morgon ska vi till Bvc och mäta och väga Filip. Sen kommer Line hem till oss och vi ska fika och sen får vi se vad vi hittar på.

Nu sa jag fortsätta titta på tv och fixa med dagens överraskning till Thomas.

Första dagen del 2

Ja så har nästan hela första dagen gått. Allt har gått bra och jag överlevde utan Thomas hjälp under dagen. Jag och Filip har hunnit med en massa grejer. Vi kom aldrig iväg till Arkivcentrum idag men det får bli på onsdag istället! Jag hann till och med fixa en lite överraskning till älsklingen.

2 dagars sopor =)

Första dagen

Idag är det första dagen som jag är föräldraledig. Jag har ju varit hemma 3 veckor(2 på neo och en hemma om man ska vara korrekt) men idag är det som sagt första dagen på föräldraledigheten. Idag skulle jag och Filip till gammelfarmor och gammelfarar men det blev ändrade planer för gammelfarmor skulle iväg och ta en svinis-sprutan så vi får komma dit i morgon istället.

Idag så ska jag försöka stryka all tvätt och ta med mig Filip till Arkivcentrum. Vi kommer antagligen inte hinna till Arkivcentrum idag men då får det bli på onsdag istället. Jag ser verligen fram emot att få komma dit, jag har gått förbi där många gånger men nu tänker jag äntligen gå in också! Jag hade ju tänkt att jag skulle spendera varje dag där medan jag gick och väntade på att Filip skulle komma ut, men han kom ju lite tidigare än väntat...

Nu har Filip ätit lunch och sover så skönt i mitt knä med MTV i bakbgrunden. Jag bloggar senare ikväll och då ska jag försöka lägga upp lite bilder från dagens bravader!

Fullt upp

Jag har inte haft å mycket tid och lust till att blogga de senaste veckorna. Nu är Thomas hemma och jag vill passa på att mysa med honom och Filip extra mycket innan det är dags för Thomas att börja jobba igen. Filip växer så det knakar och i todags blev han utskriven från hemsjukvården.  Vi fick väga och mäta Filip och så kollade en barnläkare på honom så allt var okej.

I fredags åkte vi till sjukhuset för att  en ögonläkare skulle titta på Filips ögon för läkaren som tittade på dem när vi åkte hem kunde inte se så bra för Filip vägrade öppna ögonen. Allt såg bra ut med hans ögon så vi behöver inte komma tillbaka dit igen :)

 


Måndag

Idag var en kvinna från hemsjukvården här och tittade på Filip. Vi vägde honom och han hade gått upp 200 gram sen i fredags så nu väger guldklimpen 2840 gram. Eftersom han hade ökat så mycket och det har gått jättebra sen han kom ut så bestämde hon att han får bli utskrivna från hemsjukvården nu :) I morgon ska vi till familjerättenhet för att fixa faderskapsintyget, hon skulle fixa papirerna så att vi bara kan skriva på när vi kommer dit. Sen på eftermiddagen ska vi till gammelmormor och äta smörgåstårta för hon fyller 85, det blir trevligt.

Nu ska vi äta chili con carne och sen ska vi bege oss ut på en mysig promenad :)

Hemma

Nu är vi hemma och det känns jättebra. Ikväll ska vi mysa framföt tv:n och bara njuta av att vi äntligen är hemma :)

Snart är det dags!

Imorgon får vi ÄNTLIGEN åka hem! Det ska bli jätteskönt att få komma hem till lägenheten och slippa bo i dte här lilla rummet. Det ska bli skönt att få komma tillbaka till vardagen och bli lite normal igen. Imorgon kommer min mamma och hjälper oss att komma hem och sne kommer min pappa hem till oss och så ska vi äta mat tillsammans.

Idag är Thomas på jobbet en stund så jag och Filip får underhålla oss på egen hand. Jag ska passa på att packa ner alla saker så vi har det gjort och kan komma iväg så tidigt som möjligt!

Nu ska Filip äta lunch :)

Söndag

Så var det söndag igen och idag är det en ny månad. Igår hade vi en väldigt mysig kväll. Först så var jag och Thomas och åt på patienthotellet så då fick Filip vara på Vaggan en stund. sen gick vi tillbaka till rummet och såg på tv och satt känguru med Filip större delen av kvällen.

Just nu sitter jag och tittar på bilderna från förlossningen och tänker tillbaka på hur förlossningen var. Nu i efterhan kan jag säga att förlossningen blev en drömförlossning! Jag är förvånad över att jag klarade av en hel natt med värkar hemma innan vi åkte in.  Nu när jag tittar på bilderna på Filip från förlossningen tycker jag att han ser mycket större ut än vad jag tyckte då. I början så tyckte jag att han var så liten och skör så jag var rädd för att vi skulle ha sönder honom när vi lyfte honom och så.

Nu ska jag förbereda mig inför Filips frukost. Inatt kom jag på att jag kan lyssa på min Ipod medan jag ammar så det ska jag göra nu :)